Check mã vạch là gì? Bạn đã biết hết các công cụ check mã vạch?!

Rate this post

Kontrollues i barkodit – Me zhvillimin e shoqërisë moderne, nuk e kemi të vështirë të hasim numra dhe barkode në shumicën e produkteve të të gjitha kategorive. Pra, cili është përdorimi i barkodeve? Aplikimet për të lexuar barkodet ose si të lexoni barkodet në internet, etj. Të gjitha do të jenë Diachiamthuc.vn Përgjigjuni në artikullin më poshtë.

Kontrollues i barkodit

Kontrollues i barkodit

Mjetet më efektive dhe cilësore të kontrollit të barkodit sot

A e dini se ka tani mjet kontrollues i barkodit Cili është cilësia më e mirë dhe më e mirë? Dhe si mund të përdoret në mënyrë efektive ky mjet? Le të shkojmë me Diachiamthuc.vn për të mësuar rreth mjetit të kontrollit të barkodit.

Mjetet aktuale të kontrollit të barkodit

Mjetet aktuale të kontrollit të barkodit

Barkodi: Një barkod është një kod i krijuar duke përdorur linja paralele dhe hapësira ndërmjet tyre për të përfaqësuar informacionin e produktit.
Përdoret: Barkodet përdoren gjerësisht në shumë fusha për menaxhimin e produkteve, gjurmimin e mallrave, shpërndarjen dhe shitjen me pakicë
Lloji i barkodit: Gamë e gjerë barkodesh si EAN, UPC, QR, Code 39, Code 128, Data Matrica, Interleaved 2 of 5 dhe shumë të tjera
Kontrolluesi i barkodit në internet: Ka shumë mjete online falas për të kontrolluar informacionin e produktit bazuar në barkodet si Kërkimi i Barkodit, Lexuesi i Barkodit, Skaneri i Barkodit dhe Dekoderi ZXing.
Skaneri i barkodit: Pajisjet e skanimit të barkodit si skanerët e barkodit për të skanuar dhe lexuar informacionin e produktit. Këto pajisje mund të lidhen me një kompjuter për t’u integruar në sistemin e menaxhimit të ngarkesave.

1. Hyrje në barkodet dhe përdorimet e tyre:

Një kod barkodi (MSMV) është thjesht një sekuencë e veçantë karakteresh që përbëhet nga vija të alternuara bardh e zi me një sekuencë numrash poshtë. Ju mund ta shihni këtë MSMV në pothuajse të gjitha produktet nga ushqimi, ilaçet, tek pajisjet shtëpiake, etj. MSMV përdoret si një metodë optimale për ruajtjen dhe transmetimin e informacionit. Në vend që të duhet të printojë shumë informacione për produktin në paketë, prodhuesi thjesht i cakton produktit një MSMV. Nëpërmjet kësaj, paketimi i produktit bëhet më tërheqës dhe konsumatorët mund të kuptojnë lehtësisht informacionin e plotë të produktit.

Rreth barkodeve

Rreth barkodeve

Ashtu si çdo person që ka kartën e tij të identitetit, barkodi konsiderohet edhe si “kartë identiteti” e mallit. Falë barkodeve, ne mund të mësojmë për origjinën e mallrave. Për çdo vend dhe territor të ndryshëm, barkodi gjithashtu do të rregullohet ndryshe.

Tham Khảo Thêm:  Cách xóa bộ nhớ cache trên TCL Roku TV và Roku Express

Llojet aktuale të MSMV

MSMV përbëhet nga dy:

 • Pjesa e parë është kodi në mënyrë që njerëzit ta identifikojnë dhe lexojnë lehtësisht.
 • E dyta është seksioni i barkodit, për të parë këtë seksion, duhet të përdorni një skaner ose aplikacione që specializohen në leximin e barkodeve.
Llojet aktuale të MSMV

Llojet aktuale të MSMV

Pra, a ndihmojnë barkodet në dallimin e vërtetë nga fals?

Kjo është një nga pyetjet më të shpeshta nga konsumatorët. Shumë njerëz mendojnë se një produkt me barkod do të thotë se është një produkt i vërtetë, një produkt origjinal. Por në fakt, barkodet nuk janë një mjet për të ndihmuar në dallimin e vërtetë nga ai i rremë. Barkodi vetëm 1 ka funksionin për të mbështetur aksesin në të dhëna për përdoruesit.

A mundet MSMV të dallojë të vërtetën nga false?

A mundet MSMV të dallojë të vërtetën nga false?

2. Disa aplikacione me reputacion të skanimit të barkodit sot:

Kur blejnë vendimin për të blerë një produkt, konsumatorët shpesh duan të kontrollojnë informacionin e produktit për origjinën, vendin e prodhimit, etj., i cili është i integruar në MSMV. Aktualisht, ka shumë aplikacione që ju ndihmojnë të aksesoni lehtësisht këtë informacion. Le të hedhim një vështrim në disa aplikacione të jashtëzakonshme më poshtë.

LEXO MË SHUMË: Çfarë është Shopee Express? Si të kontaktoni dhe të kërkoni kodin e faturës së ngarkesës?

Aplikimi Vietnamez i Barkodit

Barcode Viet është një nga aplikacionet më prestigjioze në Vietnam. Ndihmojini konsumatorët të jenë lehtësisht të qartë të informacionit të produktit përmes skanimit të barkodeve, kodeve QR. Me një ndërfaqe të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur, ju mund të kërkoni informacionin e produktit përmes vetëm 1 skanimi të një barkodi shumë shpejt dhe me lehtësi.

Aplikimi Vietnamez i Barkodit

Aplikimi Vietnamez i Barkodit

Disa veçori të jashtëzakonshme të aplikacionit Vietnamese Barcode:

 • Ndihmoni konsumatorët të gjurmojnë origjinën e produkteve përmes barkodeve, kodeve QR.
 • Informacioni i produktit shfaqet në mënyrë të qartë dhe të detajuar.
 • Ndërfaqe e thjeshtë, e lehtë për t’u përdorur.

ICheck Scanner – një mjet efektiv i kontrollit të barkodit

Icheck Scanner është një nga aplikacionet kryesore për kontrollimin e barkodit. Me paraardhësin është aplikacioni Vietnamese Barcode. Prandaj, Icheck Scanner është zhvilluar gjithashtu me karakteristika më optimale dhe superiore. Përmes këtij aplikacioni, ju do të mund të skanoni barkodet, QRkodet e produkteve jashtëzakonisht lehtë.

Kontrolloni skanerin

Kontrolloni skanerin

Karakteristikat e jashtëzakonshme të aplikacionit Icheck Scanner:

 • Ndihmojini përdoruesit të skanojnë shpejt kodet barkode dhe QR.
 • Ndihmon për të kontrolluar dhe marrë informacion, si dhe origjinën e produktit.
 • Lidhje, informacione origjinale të pikave të shitjes për të ndihmuar në gjetjen dhe blerjen e produkteve me lehtësi.
 • Shikoni komentet dhe komentet e produkteve të përdoruesve të mëparshëm.

KUJDES: Çfarë është Telegram? Mësoni rreth aplikacioneve të mesazheve FALAS

Aplikacione Skaneri i barkodit dhe lexuesi i kodeve QR

Ky është një aplikacion shumë i dobishëm që kombinon të tre pajisjet në një. Përfshin: skanuesin e kodit QR, skanerin e kodit QR dhe skanerin e barkodit. Falë veçorisë së gjeneratorit të kodit QR, mund të krijoni kodin tuaj QR me një mesazh sekret për t’u dërguar miqve ose të afërmve është gjithashtu shumë interesante.

Aplikacione Skaneri i barkodit dhe lexuesi i kodeve QR

Aplikacione Skaneri i barkodit dhe lexuesi i kodeve QR

Disa pika kryesore të skanuesit të barkodit dhe lexuesit të kodit QR:

 • Skanoni dhe lexoni kodet shpejt, nuk kërkohet internet.
 • Lexoni të gjitha llojet e kodeve QR.
 • Ndërfaqe e thjeshtë, e lehtë për t’u përdorur.
 • Mund të gjenerojë kode QR për tekst, harta, numra telefoni, .. dhe shumë formate të tjera.
Tham Khảo Thêm:  Cách sử dụng nhận dạng giọng nói và đọc chính tả văn bản trong Windows

Kontrolloni barkodet në internet

Përveç përdorimit të aplikacioneve për të kontrolluar barkodet, tani ka shumë mjete për t’ju ndihmuar të kontrolloni barkodet në internet. Kur kontrolloni barkodin në internet, do të kërkoni informacionin e nevojshëm të produktit si:

 • Emri i plotë i produktit
 • Emri i markës, kompania prodhuese, origjina, vendi i prodhimit të produktit.
 • Përshkrimi i detajuar i produktit, data e prodhimit, data e skadencës, etj.
Kontrolloni barkodet në internet

Kontrolloni barkodet në internet

 • Fotografitë, llojet, specifikimet e paketimit, ngjyrat e produkteve.
 • Lidhje me faqet e shitjeve në internet të produktit.
 • Sugjeroni produkte të lidhura.
 • Referojuni komenteve të klientëve që kanë blerë produktin.

3. Disa faqe interneti mbështesin kontrollin e shpejtë dhe të saktë të barkodit në internet:

Këtu, Diachiamthuc.vn dëshiron t’ju sugjerojë disa faqe interneti që mbështesin kontrollin e barkodit:

Faqja e internetit për të kontrolluar Indeksin UPC të barkodeve

Indeksi UPC është një nga faqet e internetit të njohura dhe me reputacion që shumë njerëz zgjedhin t’i besojnë për të kërkuar informacionin e produktit. Përdoruesit duhet vetëm të vizitojnë faqen e internetit, më pas të shtypin kodin e produktit për të kontrolluar, menjëherë do të shfaqet informacioni i produktit. Aktualisht, indeksi UPC është shtëpia e bazës kryesore të të dhënave UPC në botë, me mbi 282 milionë numra UPC, përveç informacionit të produktit, barkodeve, imazheve ose udhëzimeve se si të blini online.

Faqja e internetit për të kontrolluar Indeksin UPC të barkodeve

Faqja e internetit për të kontrolluar Indeksin UPC të barkodeve

 • Adresa e faqes se internetit:

LEXO MË SHUMË: Çfarë është TikTok? Të gjitha informacionet rreth TikTok mund të mos i dini

Mjet për të kontrolluar barkodet në internet duke përdorur bazën e të dhënave të barkodit

Me avantazhin e një ndërfaqeje të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur, uebsajti i bazës së të dhënave të barkodit është zgjedhur nga shumë njerëz për të kontrolluar barkodet. Kur përdoruesi fut kodin e produktit në kutinë e kërkimit, do të shfaqen të gjitha informacionet e fshehura në kod. Me burimet e të dhënave të marra nga platformat e njohura të tregtisë elektronike dhe një sistem të madh të bazës së të dhënave të barkodit, mund të jeni plotësisht të sigurt për saktësinë që sjell Baza e të dhënave të barkodit.

Baza e të dhënave të barkodit

Baza e të dhënave të barkodit

 • Adresa e faqes se internetit:

Mjet për të kontrolluar barkodet në internet përmes kërkimit të barkodit

Kjo është një faqe interneti që kërkon informacion për përdoruesit bazuar në burimet e disponueshme të të dhënave. Nëpërmjet këtij mjeti, konsumatorët mund të dinë informacion nga përmbledhja e deri tek detajet e secilit produkt. Nëpërmjet disa hapave të thjeshtë, ju mund të kërkoni plotësisht vendin e prodhimit, origjinën, datën e skadencës, … të produktit.

Kërkimi i barkodit

Kërkimi i barkodit

Përveç kësaj, kërkimi i barkodit ndihmon gjithashtu për të shfaqur çmimin e referencës së produktit si dhe vlerësimin e produktit në mënyrë që ju ta zbuloni lehtësisht.

 • Linku i faqes në internet:

Kontrolluesi i barkodit të EA të dhënave

Të dhënat EAN janë një mjet që i ndihmon përdoruesit të kontrollojnë formatet e zakonshme dhe të njohura të barkodit si barkodi EAN-13, kodi UPC ose ISBN-10.

EA të dhëna

EA të dhëna

Me avantazhin e të pasurit një bazë të dhënash të madhe, të ofruar direkt nga prodhuesi i produktit, informacioni i kërkimit është shumë i saktë. Falë kësaj, kjo faqe interneti është gjithashtu e besuar nga shumë klientë.

 • Lidhjet e faqes në internet:

Skano Mjetin e Kontrollit të Barkodit të IT

Me një dizajn të thjeshtë, të lehtë për t’u përdorur, Scan IT është mjet kontrollues i barkodit shumë miqësore për përdoruesit. Pasi të keni hyrë në faqen e internetit, zgjidhni shiritin “kërkimi i barkodit” dhe futni kodin në produktin tuaj. Menjëherë pas kësaj, sistemi do të marrë automatikisht informacionin e produktit që ju nevojitet, si origjinën, emrin e produktit, madhësinë, etj.

Skanoni IT

Skanoni IT

 • Lidhjet e faqes në internet:

4. Gabime të zakonshme që ju pengojnë të skanoni barkodet:

Me siguri do të ketë shumë raste kur skanoni barkode me mjetet që sapo janë prezantuar, por të hasni në një gabim që nuk mund të skanohet, ose nuk mund të shfaqë informacionin. Këtu janë disa gabime të zakonshme që duhet të keni parasysh.

Barkodet janë të paqarta ose të prishura

Ka shumë raste kur skaneri nuk arrin të njohë barkodin. Në këtë pikë, mund të provoni nëse linjat e barkodit janë të qarta apo të paqarta. Nëse fatkeqësisht nga ana e barkodit ka njolla të errëta të parregullta, ose vija të thyera, është shumë e vështirë për skanerin të lexojë.

Barkodet janë të paqarta ose të prishura

Barkodet janë të paqarta ose të prishura

Gabim në printimin e barkodit

Ky është gjithashtu një gabim i zakonshëm që ndodh kur prodhuesit shtypin barkode për produktet. Cilësia e printimit ndikon shumë nëse barkodi është i lexueshëm apo jo. Shumica e barkodeve aktuale printohen nga prodhuesi me shumicë dhe janë gati për t’u ngjitur në produkt. Sidoqoftë, nëse printohet në material të keq ose boja nuk është e qartë, është e lehtë të vështirësohet kontrollimi i kodit.

Gabim në printimin e barkodit

Gabim në printimin e barkodit

Përveç kësaj, vendndodhja e barkodit është gjithashtu mjaft e rëndësishme, barkodet nuk janë të printuara në një sipërfaqe të sheshtë gjë që gjithashtu i bën ata më të vështirë për t’u lexuar.

Ndikimi nga mjedisi i jashtëm

Gjatë transportit, produkti dëmtohet lehtë, gërvishtet, zakonisht etiketa e barkodit zhvishet, mjegullohet, etj. Kështu që për të shmangur këtë rast, prodhuesi mund t’i kushtojë më shumë vëmendje materialit të etiketës së letrës, paketoni produktin siç duhet dhe me kujdes për të shmangur përplasjet.

Ndikimi nga mjedisi i jashtëm

Ndikimi nga mjedisi i jashtëm

Epilogu

Më lart, ne kemi ndarë mjet kontrollues i barkodit online falas. Shpresojmë, informacioni i mësipërm do t’ju ndihmojë të gjeni një mjet të përshtatshëm për ju kur duhet të kërkoni dhe kontrolloni barkodin e një produkti. Faleminderit për interesimin tuaj në artikull!

Pyetje të shpeshta në lidhje me Kontrolluesin e Barkodit

Cili është numri i barkodit Diachiamthuc.vn?

MSMV është një sekuencë karakteresh speciale, e cila përbëhet nga dy komponentë kryesorë, vija të alternuara bardh e zi dhe një sekuencë numrash më poshtë.

Në cilat produkte është zakonisht MSMV?

MSMV është zakonisht i pranishëm në shumicën e produkteve konvencionale. Për shembull, ilaçe, ushqime, sende shtëpiake, etj.

Aplikacione efektive për kontrollin e barkodit?

Aplikimi vietnamez i barkodit, skaner ICheck, skanoni barkodet dhe lexoni kodet QR, kontrolloni barkodet në internet, …


Vlerësoni këtë postimCảm ơn bạn đã đọc bài viết Check mã vạch là gì? Bạn đã biết hết các công cụ check mã vạch?! . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Rate this post

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết tại Cakhia TV trang web cập nhật link xem trực tiếp bóng đá lớn nhỏ trên khắp hành tinh, nơi bạn thoả mãn niềm đam mê với trái bóng. Chất lượng đường truyền trực tiếp ổn định, dàn bình luận viên chuyên nghiệp và sôi động, tốc độ cao, truyền tải nhanh nhất trong tất cả các trang web xem bóng đá online. Chần chờ gì nữa truy cập ngay Cà khịa TV để thưởng thức bóng đá đỉnh cao thôi !

Tham Khảo Thêm:  Cách xóa bộ nhớ cache trên TCL Roku TV và Roku Express

Related Posts

Bỏ túi top 11 quán nhậu quận 10 chill chill, menu mồi bén

Pub i rrethit 10 – Pas një dite të lodhshme pune ose një fundjave, dëshironi të rrini me miqtë, por nuk e dini se cilat pijetore janë…

Top 10 quán lẩu bò quận 10 ngon chuẩn vị, vừa túi tiền

Lẩu Bò Quận 10 – Các bạn lẩu bò thân mến! Hôm nay, Diachiamthuc.vn Mình viết bài này để tổng hợp thông tin về những quán lẩu…

Top 20 quán ăn tối quận 10 ngon, hấp dẫn nhất bạn cần lưu lại

Quán ăn tối quận 10 – Nếu vô tình bị cuốn hút với nếp sống Sài Thành và lạc hồn vào thiên đường ẩm thực món ngon Quận…

Điểm danh top 20 Nhà hàng quận 10 menu đa dạng, view thoáng

Nhà hàng quận 10 – Hình như ở quận 10 có rất nhiều nhà hàng ngon, nổi tiếng khiến các bạn khó có thể đưa ra quyết…

Top 19 quán ăn trưa Quận 10 ngon, hấp dẫn, đông khách nhất

Quán ăn trưa quận 10 – Nếu vô tình lạc vào con đường ẩm thực tại Quận 10 ở Sài gòn và đang băn khoăn không biết…

Top những nhà hàng Gia Nghĩa Đắk Nông với món ăn cực đỉnh

Nhà hàng Gia Nghĩa Đắk Nông – Nếu bạn đang đau đầu khi phải tìm địa điểm tổ chức tiệc liên hoan, sinh nhật hay tiệc cưới…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *