12 Con Giáp – Các con vật trong lịch truyền thống Việt Nam

Rate this post

12 Zodiakët është një frazë kaq e njohur në jetën e përditshme. Sidoqoftë, jo të gjithë e dinë se cilat janë 12 kafshët e mësipërme, emrin dhe të katërtën e secilës kafshë dhe çfarë kuptimesh fshihen në thellësi të tyre. Në këtë artikull le të Diachiamthuc.vn Zbuloni më shumë rreth këtyre detajeve!

12 jaguar

12 jaguar

12 Zodiakët – dhe çfarë duhet të dini

12 Zodiakët njihen edhe me një emër tjetër, Dhjetor, një koleksion prej 12 kafshësh dhe janë numëruar me rend. 12 Zodiakët Kjo do të jetë një mënyrë për të llogaritur ciklin, për të llogaritur kalendarin hënor, kalendarin hënor në vendet lindore.

12 zodiakë - dhe çfarë duhet të dini

12 Zodiakët – dhe çfarë duhet të dini

KUJDES: MINI TATTET – Kuptimi i plotë në çdo goditje të vogël të bojës në lëkurë

Cilat janë 12 Zodiakët?

12 kafshët kryesore janë kanaçet dhe dymbëdhjetë gjymtyrët. Siç u përmend më lart, dymbëdhjetë gjymtyrët janë 12 shenjat e zodiakut. Kanaçet do të ndahen në 10 kanaçe të ndryshme, duke përfshirë: Giap, At, Binh, Dinh, Mao, Ky, Canh, Tan, sip dhe Quarter. Çdo vit do të llogaritet Can + Chi. Për shembull, në vitin e Tan Ox, Kau është Dymbëdhjetë Chi, dhe solstici i ri është kanaçe e atij viti.

Cilat janë 12 zodiakët?

Cilat janë 12 zodiakët?

Me pak fjalë, vendet që përdorin kalendarin hënor sipas sistemit can chi do të kenë 12 kafshë. Megjithatë, këto shenja të zodiakut do të ndryshojnë nga vendi në vend. Megjithatë, ka ngjashmëri në mënyrën e llogaritjes së kalendarit.

Kafshët në Vietnam

Në Vietnam, 12 kafshët e zodiakut do të kenë rendin e mëposhtëm: Miu – Kau – Dan – Lepuri – I hollë – Gjarpër – Kali – Mui – Trupi – Gjeli – Qeni – Derri. Kafshët përkatëse janë: Miu – Bualli – Tigri – Macja – Dragoi – Kali – Dhia – Majmuni – Pula – Qeni – Derri (Derri).

Kafshët në Vietnam

Kafshët në Vietnam

12 kafshët e zodiakut të përmendur më lart janë renditur në rendin që lidhet me legjendën e kësaj dikotomie. Çdo kafshë do të korrespondojë me një vit të ndryshëm dhe do të ketë veti dhe karakteristika të ngjashme me atë kafshë. Kjo është arsyeja pse çdo vit të ri, njerëzit bëjnë shumë sende feng shui çdo vit. Për të ndihmuar pronarin mund të takohen shumë fat dhe sukses. Artikuj që konsiderohen me fat dhe mund të bëhen dhurata si: një komplet me 12 kafshë të praruara, një statujë miu të artë, një statujë bualli i artë, një statujë e artë tigri etj.

LEXO MË SHUMË: Çfarë është drama? Kuptimi i Drama MXH sot

Zodiakët në Kinë, Japoni, Kore, Singapor

Edhe pse 12 kafshë janë mjaft të zakonshme në vendet lindore, jo të gjitha vendet kanë të njëjtin sistem të shenjave të zodiakut. Në Kinë, Singapori do të ketë disa dallime si më poshtë: Miu – Lopë – Tigër – Lepuri – Dragoi – Gjarpër – Kali – Dhi – Majmun – Pulë – Qen – Derr. Në këtë sistem 12 zodiakësh, macja është zëvendësuar nga lepuri dhe pozicioni i buallit është zëvendësuar nga lopa.

Zodiakët në Kinë, Japoni, Kore, Singapor

Zodiakët në Kinë, Japoni, Kore, Singapor

Në Kore, sistemi i zodiakut 12 është i ngjashëm me Kinën, por pozicioni i dhisë është zëvendësuar nga Delet. Sistemi i 12 zodiakut në Japoni do të ketë rregullimin e mëposhtëm: Miu, Lopa, Tigri, Lepuri, Dragoi, Gjarpri, Kali, Dele, Majmuni, Pula, Qeni, Derri.

Tham Khảo Thêm:  Sửa lỗi Google Chrome NET :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

Rendi i 12 kafshëve

Sipas shumë legjendave, 12 shenjat e zodiakut janë renditja e një konkursi talentesh. Në këtë garë, kushdo që vjen më herët në ditëlindjen e Perandorit Jade do të renditet nga lart poshtë. Pasi kjo histori u qarkullua në Vietnam, rendi i 12 kafshëve mbeti i pandryshuar, por kafsha u ndryshua për t’u përshtatur me zakonet dhe praktikat e vendit.

Rendi i 12 kafshëve

Rendi i 12 kafshëve

MILIARDRendi i 12 shenjave të zodiakut është rregulluar si më poshtë:

 • E hënë – Rat është korniza kohore nga ora 23 deri në orën 1 të mëngjesit. Kjo është gjithashtu koha kur minjtë janë më aktivë gjatë ditës.
 • Vendi i dytë: Ox – Buffalo është korniza kohore nga ora 1 e mëngjesit deri në 3 të mëngjesit. Në këtë kohë, buallet do të përgatiten për të lëruar.
 • Vendi i tretë: Tiger – Tiger është koha nga 3 e mëngjesit deri në 5 të mëngjesit. Kjo është gjithashtu koha kur tigrat janë më agresivë dhe më të rrezikshëm.
 • Vendi i 4-të: Lepuri – Macja është koha nga 5 e mëngjesit deri në 7 të mëngjesit. Kjo është koha kur macet shkojnë për të fjetur
 • Vendi i 5-të: Dragon – Dragon është koha nga 7 e mëngjesit deri në 9 të mëngjesit. Kjo është koha kur dragonjtë fluturojnë për të bërë shi

KUJDES: Cili është përkufizimi i FWB? Çfarë është ONS, GWTF? Pse këto fjalë?

Porosit nga 6 deri në 12

 • Vendi i 6-të: Snake – Snake është korniza kohore: 09:00-11:00. Kjo është koha kur gjarpërinjtë janë më të butë.
 • Vendi i 7-të: Kali – Kali është afati kohor: 11 deri në 13 pasdite. Në këtë kohë, kali është shumë pozitiv.
 • Vendi i 8-të: Bricjapi – Bricjapi është afati kohor: 13 pasdite deri në 15 pasdite. Kjo është koha kur dhitë hanë barin e ditës pa ndikuar negativisht në bimësinë përreth.
 • Vendi i 9-të: Trupi – Majmuni është korniza kohore: 15:00 deri në 17:00. Kjo është koha kur majmunëve u pëlqen të ulërijnë tufën.
Porosit nga 6 - 12

Porosit nga 6 deri në 12

 • Vendi i 10-të: Rooster – Chicken është koha: 17 pasdite deri në 19:00. Në këtë kohë, pula ka shkuar në kotec për të fjetur
 • Vendi i 11-të: Dog – Dog është koha: 19:00-21:00. Kjo është koha e shtëpisë së qenit.
 • Vendi i 12-të: Derri – Pig është koha: 21:00 deri në 23:00, kjo është gjithashtu koha kur derrat flenë më shumë.

Origjina dhe Legjenda e 12 Zodiakave

Siç u përmend më lart, legjenda e 12 kafshëve më së shpeshti interpretohet si historia e kafshëve që garojnë për të marrë pjesë në ditëlindjen e perandorit të lodhit. Historia specifike është si më poshtë:

Në të kaluarën, Perandori Jade donte që kafshët në mbarë botën të kishin një emër dhe donte të zgjidhte një kafshë për të emërtuar që korrespondonte me vitin. Pasi të zgjedhin atë kafshë, ata do të kenë detyrën të jenë zotëria në fuqi për të zëvendësuar Perandorin Jade që sundon Botën e Ulët.

Origjina dhe Legjenda e 12 Zodiakave

Origjina dhe Legjenda e 12 Zodiakave

Në atë kohë, oborri qiellor duhej të mblidhte të gjitha kafshët më prestigjioze në mënyrë që të mund të ndihmonte Perandorin Jade të zgjidhte 12 kafshë të zodiakut që korrespondojnë me çdo vit.

Tham Khảo Thêm:  Cách xem mật khẩu Gmail của tôi khi tôi đang đăng nhập

Rendi i 12 kafshëve

Pas një diskutimi të gjatë, kafshët e nominuara përfshinin: buallin, tigrin, hambarin, kalin, dhinë, qenin, derrin, lepurin, gjarpërin, majmunin, gjelin dhe miun.Sidoqoftë, në këtë kohë, Ngoc Hoang nuk dinte të rregullonte pozicionin më të arsyeshëm, sepse çdo kafshë donte të renditej e para. Më pas Ngoc Hoang zhvilloi një garë me pengesa, kafsha që përfundoi e para do të renditej e para dhe do të renditej në rendin tjetër.

LEXO MË SHUMË: Çfarë është treshja, kuarteti i pulseve? Si të llogarisim moshën e trekëndëshit dhe të katërkëndëshit

Perandori Jade për organizimin e konkursit

Në këtë konkurs miu është një kafshë e vogël, por shumë dinak dhe inteligjent. Pasi kaloi vetë një lumë, miu i kërkoi buallit ta çonte përtej përroit. Kur pothuajse mbaroi, rryma e minjve u hodh poshtë dhe vrapoi në vijën e finishit i pari. Bualli është gjithashtu kafsha që përfundoi e dyta. Tiger u rendit i treti. Falë shkathtësisë dhe zgjuarsisë së tij, lepuri përfundoi gjithashtu i katërti.

Perandori Jade për organizimin e konkursit

Perandori Jade për organizimin e konkursit

Dragoi është kafsha që përfundoi i pesti në rrugën e tij. Dragonët gjithmonë ndihmojnë kafshët e tjera për t’i ndihmuar ata të arrijnë në vijën e finishit. Pas dragoit është një kalë që përpiqet të vrapojë në vijën e finishit. Por nuk e kuptoj pse nga hiçi dalin gjarpërinjtë duke e befasuar kalin. Kjo është arsyeja pse gjarpërinjtë përfundojnë në vendin e gjashtë dhe kruhen në vendin e shtatë.

Dragoi është kafsha që përfundon në vendin e pestë

Dragoi është kafsha që përfundon në vendin e pestë

Kafshët e ardhshme që përfundojnë në vendin e 8-të, të 9-të dhe të 10-të janë përkatësisht dhitë, majmunët dhe pulat. Qentë u renditën në vendin e 11-të sepse në pistë janë gjithmonë lozonjarë. Pozicioni i fundit i takon derrave sepse ata janë gjithmonë të zënë duke luajtur dhe duke ngrënë. Harrojeni se jam në pistë. Që nga kjo kohë, të gjitha kafshët janë rregulluar në një mënyrë specifike dhe janë aplikuar deri më sot.

Kuptimi dhe rendi i 12 kafshëve të zodiakut

Sipas horoskopit, 12 kafshët do të ndahen në 6 çifte sipas binarit dhe 4 grupe sipas trekëndëshit. Përveç këtyre grupeve, ekziston edhe një grup prej katër elementësh që janë në konflikt me njëri-tjetrin

KUJDES: Çfarë është një kurth? Trap Girl, Trap Boy? Çfarë është Trap në Facebook/in dashuri?

Grupi 1 – Miu dhe Kau

Grupi i përbërë nga minjtë dhe buallet është grupi i dy gjysmave. Miu është simbol i shkathtësisë dhe inteligjencës, ndërsa bualli është simbol i zellit, zellit dhe punës së palodhur. Këto dy kafshë të kombinuara do të sjellin një zhvillim karriere, sukses të lehtë në punë dhe jetë.

Grupi 1 - Miu dhe Kau

Grupi 1 – Miu dhe Kau

Rreth kuptimit: Sepse kjo marrëveshje nënkupton kuptimin që njerëzit duhet të kultivojnë zell dhe zell. Megjithatë, duhet edhe pak ndjeshmëri dhe inteligjencë për të sjellë rezultate të mira. Njerëz të zgjuar, dembelë në punë ose ata që janë punëtorë, por jo të mprehtë në punë. Është gjithashtu e vështirë të kesh sukses dhe të sjellësh rezultatet e dëshiruara.

Grupi 2 – Tigri dhe Lepuri

Ky është një kombinim i grupit të personalitetit të forcës, guximit, plus pak mençuri dhe besim. Tigri është një kafshë që sjell forcë, guxim dhe elasticitet. Kombinuar me macet sjellin zgjuarsi dhe kujdes. Ky kombinim do të sjellë fitore të mëdha dhe të shpejta.

Grupi 2 - Tigri dhe Lepuri

Grupi 2 – Tigri dhe Lepuri

Këto dy shenja të zodiakut, kur kombinohen së bashku, do të sjellin sukses, sukses dhe do të arrijnë shpejt gjërat e dëshiruara. Dhe gjithashtu kujtoni se për të fortët, por mungesa e kujdesit do të shihet lehtësisht si e vrazhdë. Dhe ata që janë shumë të kujdesshëm, por të pavendosur vështirë se do të kenë sukses

Tham Khảo Thêm:  Review tổng hợp những thông tin về Dookki Việt Nam dành cho bạn

Grupi 3 – Dragoi dhe Gjarpri

Ky është një grup që përfaqëson fleksibilitet dhe pak ashpërsi. Gjarpërinjtë janë kafshë të zgjuara, inteligjente dhe fleksibël. Dragoi është një kafshë që përfaqëson forcën dhe autoritetin, por është pak gjaknxehtë. Këto dy kafshë kur kombinohen do të plotësojnë njëra-tjetrën. Dhe bëni që puna të shkojë pa probleme dhe të ketë sukses më lehtë.

Grupi 3 - Dragoi dhe Gjarpri

Grupi 3 – Dragoi dhe Gjarpri

Kjo marrëveshje ka për qëllim të këshillojë që njerëzit të mos jenë shumë konservatorë për të ofenduar ata përreth tyre. dhe nuk duhet të jetë i dobët pa pasur mendimin tuaj. Njeriu duhet të ketë nevojë për ereksion që të mund të bëjë gjëra të mëdha

LEXO MË SHUMË: Fotot e trishtuara – Fotot ndihmojnë për të çuar emocionet në kulmin dhe për të çliruar emocionet

Grupi 4 – Kali dhe Mui

Ky është një grup që simbolizon unitetin dhe gjithmonë pret qëllimin. Rreth është një kafshë e butë, gjithmonë në harmoni. Kali është simbol i vullnetit për të luftuar pa u dorëzuar dhe gjithmonë drejt qëllimit.

Grupi 4 - Kali dhe Mui

Grupi 4 – Kali dhe Mui

Kuptimi i këtij rregullimi është se secili prej nesh duhet të vendosë gjithmonë veten në grup. Dhe vërtet përpiquni dhe punoni shumë për të qenë në gjendje të arrini sukses. Nëse largoheni nga grupi dhe nuk keni shpirt solidariteti, do të izoloheni lehtësisht. Dhe nuk arriti qëllimin e vendosur.

Grupi 5 – Trupi dhe gjeli

Ky grup kafshësh simbolizon mendjemprehtësinë, parimet dhe rregullat në biznes. Majmuni është një kafshë që simbolizon mençurinë dhe shkathtësinë, ndërsa pula është një simbol i parimit.

Grupi 5 - Trupi dhe gjeli

Grupi 5 – Trupi dhe gjeli

Ky rregullim jep kuptimin që njerëzit. Në çdo gjë, nuk duhet të jetë shumë e ngurtë, konservatore. Por duhet të jetë gjithmonë fleksibël, i shpejtë për t’u kombinuar së bashku për të sjellë sukses.

LEXO MË SHUMË: Çfarë është e Premtja e Zezë – Përjetoni gjuetinë e promovimeve me zbritje të së Premtes së Zezë

Grupi 6 – Qeni dhe Derri

Derri dhe qeni janë dy kafshë që kur kombinohen së bashku do të simbolizojnë harmoninë dhe besnikërinë. Derrat janë kafshë të ngrohtësisë, plotësisë, butësisë, thjeshtësisë. Qentë janë simbol i besnikërisë, një zemër dhe një mendje.

Grupi 6 - Qeni dhe Derri

Grupi 6 – Qeni dhe Derri

Kuptimi i kësaj marrëveshjeje është se butësia mund t’i bëjë njerëzit të ndihen mirë. Por brenda, duhet të ketë ende parime dhe besnikëri për të fituar në të ardhmen 12 Zodiakët.

Epilogu

Shpresojmë se artikulli i mësipërm ju ka ndihmuar të fitoni më shumë informacion dhe njohuri për 12 shenjat e zodiakut. Rendi, emri dhe kuptimi gjatë rregullimit të pozicionit të 12 Zodiakët sipas viteve. Faleminderit që lexuat këtë artikull. Për më shumë informacion interesant dhe të dobishëm, ju lutemi ndiqni diachiamthuc.vn.

Pyetje të shpeshta për 12 Zodiakët

Si është sistemi i 12 zodiakut në Kinë dhe Singapor?

Në Kinë, Singapori do të ketë disa dallime si më poshtë: Miu – Lopë – Tigër – Lepuri – Dragoi – Gjarpër – Kali – Dhi – Majmun – Pulë – Qen – Derr. Në këtë sistem 12 zodiakësh, macja është zëvendësuar nga lepuri dhe pozicioni i buallit është zëvendësuar nga lopa.

Si është sistemi i zodiakut 12 në Kore?

Në Kore, sistemi i zodiakut 12 është i ngjashëm me Kinën, por pozicioni i dhisë është zëvendësuar nga Delet.

Si është sistemi i zodiakut 12 në Japoni?

Sistemi i 12 zodiakut në Japoni do të ketë rregullimin e mëposhtëm: Miu, Lopa, Tigri, Lepuri, Dragoi, Gjarpri, Kali, Dele, Majmuni, Pula, Qeni, Derri.


Vlerësoni këtë postimCảm ơn bạn đã đọc bài viết 12 Con Giáp – Các con vật trong lịch truyền thống Việt Nam . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Rate this post

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết tại Cakhia TV trang web cập nhật link xem trực tiếp bóng đá lớn nhỏ trên khắp hành tinh, nơi bạn thoả mãn niềm đam mê với trái bóng. Chất lượng đường truyền trực tiếp ổn định, dàn bình luận viên chuyên nghiệp và sôi động, tốc độ cao, truyền tải nhanh nhất trong tất cả các trang web xem bóng đá online. Chần chờ gì nữa truy cập ngay Cà khịa TV để thưởng thức bóng đá đỉnh cao thôi !

Tham Khảo Thêm:  Sửa lỗi Google Chrome NET :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

Related Posts

DALAT EDEN Cafe & Restaurant cực đẹp với view sân vườn ngắm hoàng hôn

DALAT EDEN Cafe & Restaurant – Những quán cafe đẹp nhất Đà Lạt không thể bỏ qua cái tên DALAT EDEN. Quán cafe có view đồi thông,…

Tour Hà Nội Đà Lạt 4 ngày 3 đêm giá rẻ khởi hàng hàng ngày

Tour Hà Nội Đà Lạt 4 ngày 3 đêm – Du lịch Đà Lạt từ xưa đến nay luôn là một điểm đến lý tưởng cho những…

Tour Đà Lạt 4 ngày 3 đêm giá rẻ ghép đoàn chất lượng 2023

Tour Đà Lạt 4 ngày 3 đêm – Sở hữu trong mình vẻ đẹp nên thơ, trữ tình. Với những cánh rừng thông bạt ngàn, những cánh…

Ghé thăm Túy Tửu Lầu Đà Lạt thưởng thức món ngon “kiếm hiệp”

Túy Tửu Lầu Đà Lạt – Đề cập đến quán bar ở đà lạt thì không thể bỏ qua cái tên Túy Tửu Lâu. Túy Tửu Lầu…

Tổng hợp Top 10 đồ ăn tốt cho sức khỏe và quán ăn healthy

Đồ ăn tốt cho sức khỏe – Sức khỏe là yếu tố hàng đầu được mọi người chú trọng và quan tâm nhất trong đời sống. Đồ…

Những quán nhậu Mỹ Đình

Quán nhậu Mỹ Đình – Mỹ Đình là một trong những khu vực có mật độ tập trung dân khá đông vì thế mà sự phong phú…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *